Fotball for Døve

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vellykket møte med NFF
E-mail Print

Vellykket møte med NFF

NFF - HLF

Foto: Tor Slette Johansen/HLF

NFF Døveutvalget var i møte med Yngve Hallén onsdag 15. november på Ullevål hvor landslagets status var på agendaen.

Fotballpresident Yngve Hallén utrykte stor takknemlighet for Døveutvalgets arbeid og uttalte at NFF skulle fokusere mer på å anerkjenne utvalgets arbeid og målsetninger – også med tanke på landslag. Hallén lovet at kvinnelandslaget skulle motta 10 000 kroner, tilsvarende sum som kvinnelandslaget manglet før avreise til EM i Bulgaria.

 

Bakgrunnen for møtet er Døveutvalgets langsiktige arbeid med å få NFF til å ta ansvar for døvefotballen fra A-Å, både internasjonalt og nasjonalt. Saken vår ble lagt frem og Yngve Hallen viste stor forståelse for situasjonen og var åpen for å se på løsninger. Han påpekte at det må legges en strategisk plan for videre samarbeid. Denne strategiske planen kan se på saken med tanke på omfanget av breddeidretten.

Dette er gledelige nyheter for oss, hvor vi ser på dette som et symbolsk start på videre samarbeid med NFF. Det at de nå bidrar økonomisk støtte til kvinnelandslaget i EM er et meget positivt tegn.

NFF uttalte samtidig at de faktisk er bundet av visse regler og vedtekter, og at disse må endres i fotballtinget. Døveutvalget jobber derfor videre med å få løst også dette. Døveutvalget vil også jobbe for å kunne delta i utarbeidelsen av den nevnte strategiske planen.

Med på møtet var også døveutvalgets støttespillere, blant dem Hørselshemmedes Landsforbund (HLF), med blant annet forbundsleder Morten Buan og Norges Idrettsforbund ved Tom Tvedt. I tillegg var også Norges Idrettsforbunds døveutvalg deltaker.
 

Browse this website in: